BEEM TAKIMI ÜNİVERSİTEMİZİ BAŞARI İLE TEKNOFEST’TE TEMSİL ETTİ

Üniversitemiz Elektrik -Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencileri tarafından Dr. Öğr. Üyesi Emrah Çetin danışmanlığında kurulan BeeM Takımı TEKNOFEST kapsamında katıldıkları TÜBİTAK Elektrikli Araba Yarışları’nda 117 başvurudan yarış alanına gelme hakkı kazanan 48 takım arasına girdi.

BEEM TAKIMI ÜNİVERSİTEMİZİ BAŞARI İLE TEKNOFEST’TE TEMSİL ETTİ

Teknik kontroller sonrasında yarış etiketini alarak piste çıkmaya hak kazanan 20 takım arasına giren BeeM Takımı, 3 farklı yarışta sırasıyla 4.’lük, 9.’luk ve 6.’lık dereceleri aldı. Ayrıca 5 parçada yerlilik onayı ile “Tanıtım ve Yaygınlaştırma Ödülü” kazandı.

BeeM Takımı hemen sonrasında aynı aracı modifiye ederek 132 takımın başvurduğu ikinci yarış olan TEKNOFEST Robotaksi Binek Otonom Araç Yarışları’na katıldı. Yıl boyunca yapılan raporlar, sunumlar ve videolarla gerçekleştirilen elemeleri geçerek  yarış alanına gelmeye hak kazanan 17 finalist arasına giren takım, teknik kontroller sonucunda da 13 takım içerisine girerek yarışmaya girmeyi başardı.

Yozgat Bozok Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümü olarak otonom araç teknolojileri üzerine çalışıp geliştirerek sayılı üniversiteler arasına girmeyi hedeflediklerini belirten BeeM Takımı üyeleri, henüz çok yeni bir teknoloji olan otonom araç sistemleri üzerine yapılan bu çalışmaların ülkemiz açısından önemli bir kazanım olduğunu belirtti.

BeeM takımı tarafından üretilen “İnova” isimli aracın yarışmalar boyunca ilgi odağı olduğunu sözlerine ekleyen Beem Takımı üyeleri, pandemi süreci de dahil olmak üzere zorlu süreçlerden geçerek yılmadan, pes etmeden, sonuna kadar teknoloji üretmek sevdasıyla, milli bir şuurla çalışan BeeM takımını destekleyen başta Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Yücel Güney olmak üzere tüm takım üyelerine ve sponsorlara teşekkür etti.

Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ, TEKNOFEST kapsamında TÜBİTAK Elektrikli Araba Yarışları’nda üniversitemizi başarı ile temsil eden Beem Takımı'nın üyelerini kutlayarak bu başarının üniversitemiz için gurur verici olduğunu belirtti.

Yarışlara katılan akademik personelimiz ve öğrencilerimiz:

Dr. Öğr. Üy. Emrah Çetin
Elektrik Elektronik Mühendisliği Akademik Danışman

Enes Sertkaya
Elektrik Elektronik Mühendisliği-güç elektroniği, batarya yönetim sistemi
Beem Takımı Kaptanı

Mehmet Muhammed Karatokuş
Elektrik Elektronik Mühendisliği
Elektronik takım kaptanı güç elektroniği , yerleşik şarj birimi

Mert Özgün
Elektrik Elektronik Mühendisliği batarya yönetim sistemi , batarya paketi

Nurullah Şahin