REKTÖRÜMÜZ BASIN MENSUPLARI İLE BİR ARAYA GELDİ

Rektörümüz Prof. Dr. Salih Karacabey, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebeti ile Yozgat’ta görev yapan ulusal basın temsilcileri ve yerel gazete çalışanları ile bir araya geldi.

REKTÖRÜMÜZ BASIN MENSUPLARI İLE BİR ARAYA GELDİ

Üniversitemiz Turizm Fakültesi Uygulama Oteli'nde düzenlenen kahvaltı programına Üniversitemiz Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Bülent Çiftçi, Prof. Şenol Akın, Prof. Dr. Fuat Köksal, İletişim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Şevket Hakan Üngören, üniversitemiz  Genel Sekreter Vekili  Doç. Dr. Mahmut Kılıç ve İletişim Fakültesi öğretim üyeleri  de eşlik etti.

Kahvaltı sonrası konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Salih Karacabey, gazetecilerin doğru haber verme, tarafsızlık ve kişilik haklarına saygıyı gözeterek toplumu bilgilendirmek adına çok önemli bir vazifeyi yerine getirdiğini söyleyerek tüm basın mensuplarının “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü” kutladı.

Rektörümüz Prof. Dr. Salih Karacabey konuşmalarını şu sözlerle sürdürdü: “Her mesleğin amacının insana hizmet olduğu için kendi içerisinde belli kuralları ve uyması gereken belli değerleri var. Amaç insana hizmet ise insana, insan onuruna insan şerefine, insan haysiyetine yakışır bir hizmet üretilmesi gerekiyor. Dolayısıyla insana saygıyı esas alan bir hizmet üretilmesi de gerekiyor. Bu noktada basınımızın yaptığı hizmet hem ahlaki değerlere ve hem ilkelere bağlı kalarak insanlara doğruyu bildirmektir. Toplumu doğru yönlendirmek ve insanlar arasında iletişimi sağlayarak toplumun sosyal bütünlüğünü, dayanışmasını ve kaynaşmasını temin etmek gibi çok önemli bir sorumluluğu ve görevi yerine getiriyorsunuz. Bu çalışmanızın daim olmasını, sizlerin de rahat ve huzurlu çalışabileceği bir ortamda devam etmesini diliyorum. Her türlü imkan ve şartta kamuoyunu bilgilendirme görevini yerine getirmek için büyük bir özveri ve fedakarlıkla çalışan tüm basın mensuplarımızın görevlerinde muvaffakiyetler temennisiyle 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününüzü kutluyorum” dedi.

Yozgat Bozok Üniversitesi İletişim Fakültesi, Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü’ne geçen yıl öğrenci aldıklarını da hatırlatan Rektörümüz Prof. Dr. Karacabey, gelecek yıl Gazetecilik ve Halkla İlişkiler ve Reklamcılık bölümlerine de öğrenci alımı yapacaklarını dile getirdi.

Rektörümüz, Gazetecilik bölümünde okuyacak öğrencilerin mesleği mutfağında öğrenmeleri için Yozgat’ta faaliyet gösteren gazetelerde çalışacağını ve deneyim kazanacaklarını da belirterek gelecek eğitim öğretim yılında gazetecilik bölümünde okuyacak öğrencilerin Yozgat basınında yer almasının şehir için önemli bir kazanım olacağını sözlerine ekledi.

9.1.2019 14:11