MEDYA ÇALIŞMALARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

ÜNİVERSİTEMİZ YENİ BÖLÜM VE PROGRAMLARLA GELİŞEREK BÜYÜYOR

Yozgat Bozok Üniversitesi her yıl olduğu gibi bu yıl da yeni açılan bölüm ve programlarla büyümeye devam ediyor. Kurulduğu ilk günden itibaren hem akademik kadrosuyla hem de fiziki imkânları ile büyümeye ve gelişmeye devam eden üniversitemiz, yeni akademik yılda da öğrenci alımı yapacağı yeni bölüm ve programlarla gelişerek büyüyor.

Fiziki altyapısı ve nitelikli insan gücüyle gelişimini sürdüren Üniversitemiz, fakülte, yüksekokul, meslek yüksekokulları ve lisansüstü eğitim bünyesinde açtığı yeni bölümlerle ve programlarla bulunduğu coğrafyaya, bilime, sanata ve kültürel değerlere katkı sunmaya devam ediyor. 20 bini aşkın öğrencisi ve alanında uzman akademik kadrosuyla Orta Anadolu’nun parlayan yıldızı olan Yozgat Bozok Üniversitesi, 2021-2022 eğitim-öğretim yılında öğrenci alımı gerçekleştirilecek 9 Önlisans, 3 Uzaktan Eğitim (Önlisans), 2 Lisans, 4 Lisansüstü bölüm ve programla gücüne güç katıyor.

Mevcut akademik birimlere ilaveten yeni akademik yılda, bölgenin gerek ekonomik gerek sağlık gerekse sosyo-kültürel yapısına büyük katkılar sağlayabilecek öğrencilerin yetiştirileceği bölüm ve programlar ise şöyle:

Merkez Kampüs: Diş Hekimliği Fakültesi

Akdağmadeni Sağlık Yüksekokulu: Hemşirelik Bölümü

Akdağmadeni Meslek Yüksekokulu: Grafik Tasarım Programcılığı

Çekerek Fuat Oktay Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu: İlk ve Acil Yardım

Sorgun Meslek Yüksekokulu: Raylı Sistemler ve Makine Teknolojisi

Yozgat Meslek Yüksekokulu: Elektronik Teknolojisi - Grafik Tasarımı- İç Mekan Tasarımı- Sivil Savunma ve İtfaiyecilik

Ayrıca salgın süreciyle birlikte bir sorumluluk ve gereklilik haline gelen uzaktan eğitim süreçlerini yükseköğretimin öngördüğü çerçevede hayata geçiren üniversitemiz Boğazlıyan Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Programcılığı, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi, Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik programlarını uzaktan öğretim yoluyla verecek.

Bu yıl lisansüstü eğitimde de kararlılıkla başarıyı hedefleyen üniversitemiz Lisansüstü Eğitim Enstitüsü bünyesinde Zootekni, Matematik Eğitimi, Fizyoloji, İş Sağlığı ve Güvenliği Yüksek Lisans programlarına öğrenci alacak.

Yeni açılan bölüm ve programlarla ilgili olarak Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Yozgat Bozok Üniversitesi her alanda değişiyor, dönüşüyor ve gelişiyor. Bu değişim; fiziki altyapımızda, ihtisaslaşma alanımızda, akademiyada gösterdiğimiz başarıda, eğitim ve öğretimde yakaladığımız büyük başarı trendinde kendini gösteriyor. Devlet üniversiteleri arasında daha fazla söz sahibi ve marka üniversite olmak adına kendimizi her alanda yeniliyoruz. Üniversitemiz bünyesinde yeni açılan bölümler ve programlar da bu büyük değişimin ve gelişimin işaretleridir. Yeni açılan bölüm ve programlarla birlikte bizi tercih edecek ve Yozgat Bozok Üniversitesi ailesine katılacak öğrencilerimizi sabırsızlıkla bekliyoruz. Yozgat Bozok Üniversitesi tüm birimlerinde “Kararlılıkla, Başarıya…” sloganıyla başta eğitim öğretimde en iyisini, en kalitesini yapmak, diğer taraftan da akademiyada söz sahibi bir üniversite olmak noktasında büyük bir gayret sarf ediyor. Yeni bölüm ve programlarımız üniversitemiz, aday öğrencilerimiz, şehrimiz ve ülkemiz için hayırlı olsun.”

8.7.2021 14:22 || 2571 kez okundu.