YOZGAT BOZOK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. SALİH KARACABEY’İN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMA MESAJI

Büyük mücadeleler sonucu ilan edilen Cumhuriyetimizin 95. yıldönümünü birlik ve beraberlik içerisinde kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Büyük zaferler ve destansı kahramanlıklar sonucu kazanılan milli mücadelemiz, Cumhuriyetin ilanı ile anlam kazanmış ve ülkemiz muasır medeniyetler seviyesine ulaşma yolunda önemli bir adım atmıştır.

Cumhuriyetin ilan edildiği koşullar, bugün de karşı karşıya kaldığımız sorunların birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhu ile aşılacağının en açık göstergesidir. Hiç kuşku yok ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti, dün olduğu gibi bundan sonra da önüne çıkartılan her türlü engeli aşacak güce ve iradeye sahiptir. Ülke ve millet olarak daha güçlü olmak ve gelişimimizi sürdürmek için ihtiyaç duyduğumuz en önemli husus; İstiklal Mücadelemizde olduğu gibi milletçe topyekûn kenetlenmek ve aynı hedef doğrultusunda çalışmaktır. Biz bu ruha sahip olduğumuz müddetçe, vatanımıza, bağımsızlığımıza ve geleceğimize yönelik hiçbir terör faaliyeti, darbe girişimi, dış kaynaklı ayak oyunları ve ekonomik saldırılar asla amacına ulaşamayacak, bizi yolumuzdan alıkoyamayacaktır.

Bu inançla Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm milli mücadele kahramanlarımızı ve bu toprakları bize vatan kılmak için canlarını feda etmiş aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve saygıyla anıyor, halkımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyorum.

Prof. Dr. Salih KARACABEY

26.10.2018