REKTÖRÜMÜZ OSMANİYE'DE BU YIL 5.’Sİ DÜZENLENEN TÜRK DÜNYASI BELGESEL FİLM FESTİVALİ ÖDÜL TÖRENİNE KATILDI

Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ "9 Ülke 9 Şehir Bir Festival" sloganı ile  Osmaniye’ de düzenlenen 5. Türk Dünyası Belgesel Film Festivali ödül törenine katıldı. Üniversitemizin de paydaşları arasında yer aldığı ve Üniversitemiz Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Batuhan Kalaycı’nın da jüri üyesi olduğu 5. Türk Dünyası Belgesel Film Festivalin de filmler sinemaseverlerin beğenisine sunuldu.

Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası Devlet Bahçeli Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen törene Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, Jandarma Komutanı Jandarma Albay Zafer Tombul, Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Türk, İl İl Emniyet Müdürü Ahmet Selçuk Okumuş, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Ali Gizlice, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ile Azerbaycan, Kırgızistan, Özbekistan ve Tataristan'dan gelen konuklar katıldı.

Açılış konuşmalarının ardından ödüller sahiplerini buldu.Kırgızistanlı kültür sanat insanı merhum Murat Aliyev özel ödülü İran'dan "Dumanlı Serhed" filmi ile Atbin Hosseini, Türk Konseyi Modern İpek Yolu Turizm Ödülü Özbekistan'dan "Suzuk Ota" filmi ile Murod Odilov, Jüri Kültür Sanat Özel Ödülü Kazakistan'dan "Craftsman" adlı filmiyle  Arailym Zhetkergen, Festival Tertip Komitesi Özel Ödülünü Türkiye'den "Merkeb-i Mesai" isimli filmiyle  Hasan Erdoğmuş’a takdim edildi

Ödül Töreninin devamında öğrenci kategorisinde üçüncülük ödülünü Tataristan'dan "Dancing in the Corner" filmi ile  Sungatullin Sultan Zufarovich ve Kırgızistan'dan "Hayal" isimli filmle Çıngız Samudin Uulu, ikincilik ödülünü Türkiye'den Memtevri (Yaylacı) filmi ile Fatih Ertekin, birincilik ödülünü Türkiye'den Oyuncakçı Saklı Yadigarlar filmi ile Yağmur Kartal kazandı. Ödüller Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ tarafından takdim edildi.

En iyi profesyonel filmler kategorisinde ise üçüncülük ödülü Türkiye'den "Şems" isimli filmiyle Mehmet Can Bindal ve Azerbaycan'dan "Harpıtla" filmi ile Veli Seyadi, ikincilik ödülü Türkiye'den "Diş Ağrısı" filmi ile Özer Kesemen ve birincilik ödülü Kırgızistan'dan "Öğretmen" filmi ile  Ibadylla Adjibaev'e verildi. Törende Türk Dünyası 2020 Yılı Yaşam Boyu Onur Ödülü ise  Cüneyt Arkın'a verildi.

Ödül töreninde ayrıca,  Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ’a Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu (TDGD)tarafından “5. Türk Dünyası Film Festivaline ve Gücüne” desteklerinden dolayı teşekkür belgesi ve plaket takdim edildi.

16.11.2020 09:14