ÜNİVERSİTEMİZ "GELECEĞE NEFES" OLDU, FİDANLAR TOPRAKLA BULUŞTURULDU

ÜNİVERSİTEMİZ

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 81 ilde başlatılan ve yurt çapında ilgi ile karşılanan “Dünyaya Nefes, Geleceğe Nefes” kampanyası kapsamında üniversitemiz kampüs yerleşkesinde belirlenen ağaçlandırma sahasında fidanlar toprakla buluşturuldu.
Ülkemizde ağaç ve orman sevgisini geliştirmek, toplumun bütün kesimlerinin çevreye olan duyarlılıklarına katkı sağlamak ve çevre konusunda farkındalığı artırmak maksadıyla gerçekleştirilen fidan dikim töreninde saatler 11.11’i gösterdiğinde akademik ve idari personelin  katılımı ile fidan dikimi yapıldı.

Törene Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şenol Akın, Prof. Dr. Güngör Yılmaz,  Üniversitemiz Genel Sekreteri Prof. Dr. Uğur Kölemen ve  üniversitemiz akademik ve idari personeli katıldı.

Geleceğe Nefes Ol” kampanyası ile başlatılan fidan dikme etkinliğinde konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ, 81 ilde eş zamanlı saat 11.11’de “Geleceğe Nefes Ol” kampanyası ile başlatılan fidan dikme etkinliği çok anlamlı olduğunu söyledi.
Rektörümüz konuşmasında Peygamber Efendimizin, “Kıyametin kopacağını dahi bilseniz elinizdeki fidanı dikin" hadisini hatırlatarak, tarihimizin de bu hadisten ilham alarak ağaca, yeşile ihtimam gösterdiğini belirtti. Rektörümüz Prof. Dr. Karadağ konuşmasını şöyle sürdürdü: "Yeşile ve tabiata bu kadar değer ve önem veren bir dinin mensuplarıyız.  Biz esasında torunlarımıza bir emanet bırakacağız. Bu emanet de yemyeşil bir dünya ve Türkiye olmalı.  Her açıdan tabiatı ve çevreyi korumamız gerekiyor. Yozgat Bozok Üniversitesi olarak kampüsümüzü daha yaşanılabilir bir yeşil alan halini alması için gayret sarf ediyoruz. Her ne kadar toprağımız çorak olsa da gönlümüz ve yüreğimizle hep birlikte ve beraberce buraları yeşillendireceğiz.  Yozgat Bozok Üniversitesi camiası bu duyarlılığa ve çevre bilincine sahip. Bu açıdan daha yaşanılabilir bir çevre ve dünyamızın geleceğe daha sağlıklı aktarılmasını istiyorsak kesinlikle yeşili korumamız lazım. Bulduğumuz her fırsatta fidanları toprakla buluşturmamız gerekiyor. Bugün bu amaçla buradayız. İnşallah Yozgat Bozok üniversitesi hem doğu hem batı kampüsü ile çok daha yeşil bir alana kavuşur “ diye konuştu. Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ'ın konuşmasından sonra tüm personelin iştirakiyle yüzlerce fidan toprakla buluştu.

11.11.2020 14:38